Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Garabonc természeti értékei


A község Zala megyében Nagykanizsától észak-keletre, Zalakaros szomszédságában, a Kis-Balaton dél-nyugati partján fekszik.
Garaboncot keleten a Kis-Balaton nádvilága, nyugatra szőlőhegyek övezik, átfolyik rajta a Kiskúti-patak. Természetesen Garabonc a védett természeti területek közé sorolandó. Már a középkorban jelentős a szőlőművelés és a bortermelés a környéken.


Az út kanyarulatában átkelve a Garabonci patak felett, az "ősi" Garaboncra jutunk.
Magyarország településeiről - így Garaboncról is - a teljesség igénye nélkül kiváló minőségű és csodálatos légifelvételeket találunk ezen az oldalon. A lenti kép is az ő forrásukból származik. Garabonctól néhány kilométerre találjuk a Kis-Balatont, mely nagyban meghatározza az itt élők megélhetését is.


A Fehér Gólya Online Adatbázis honlapján megtalálhatjuk a garabonci gólyafészkek adatait, költési eredményeit.A következő linken tekinthetik meg az iránymagyarország által működtetett digitális információs térképet Garaboncról. Az oldal egyik kitűnő szolgáltatása a műholdas térkép.

Íme, néhány kép, mely egy kis szeletet ad Garabonc természeti adottságairól.


Honlapunkon csak a legfontosabb, több forrásban is azonosan közölt adatokat említjük. Tematikus linktárunkban további információkat, leírásokat találhatnak.